Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nokias MWC-comeback lovar gott

Mobilt Det pratades om att de nya Nokia-telefonerna bara skulle släppas i Asien. Men under MWC i Barcelona kom nyheten att de även släpps i Europa. Vi fick känna lite på toppmodellen Nokia 6.

Nokias MWC-comeback lovar gott

Trycket på Nokias monter på MWC var stort. Många vill se och klämma på den forna telefongigantens nya smarttelefon. Efter en stunds väntan fick vi känna på Nokia 6, och det är en trevlig telefon.

Designmässigt skiljer den sig mot många av dagens smarttelefoner. Den är inte lika rundad, utan har en lite kantigare känsla, vilket känns rätt så fräscht i en tid när alla telefoner ser likadana ut.

Nokia 6 känns premium utan att egentligen vara det. För prismässigt är detta ingen flaggskeppstelefon, snarare hamnar den någonstans i mitten. Det är inte så att den kan konkurrera med toppmodeller från andra tillverkare, men med ett förväntat pris på mellan 2 000 och 2 500 så får man ändå rätt mycket för pengarna.

Skärmen är på 5,5 tum och svarar bra på knapptryck och svepningar. På insidan är Android Nougat installerat och processorn är en Snapdragon 430. nokia6

Kvaliteten på bilderna från kameran på 16 megapixel är inte av absolut toppklass men är ändå fullt tillräcklig.

Nokia 6 är kort och gott en telefon i mellansegmentet som levererar mer än vad prislappen antyder. Och känslan är att den, och småsyskonen Nokia 3 och Nokia 5, kommer att tilltala såväl konsumenter som företag. Inte minst med tanke på hur mycket man får för pengarna.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter