Nokias första surfplatta får 4g

Surfplattor En tiotummare med 4g och Windows RT blir Nokias plattpremiär. Det finns inget besked för om och i så fall när den kommer till Sverige.

Nokias första surfplatta får 4g

Nokias Steven Elop visade upp Lumia 2520 vid ett event i Abu Dhabi. Det är en Windowsplatta som blir närmaste konkurrent med Microsofts egen Surface 2. De är i nuläget de enda tillverkare som erbjuder surfplattor med Windows RT och här är det 8.1 som gäller.

Lumia 2520 har en högupplöst skärm på 10,1 tum och är försedd med både 4g och wifi.

– Vi tycker att även surfplattorn ska vara uppkopplade hela tiden. Operatörerna gillar att den har stöd för lte, för idag har 80 procent av alla tablets enbart wifi, säger Steven Elop.

Lumia 2520 kan kompletteras med Nokia Power Keyboard med extra batteri och usb-hub.
Lumia 2520 kan kompletteras med Nokia Power Keyboard med extra batteri och usb-hub.

Kameran är på 6,7 MP och har Carl Zeiss-optik som ska ge bra bilder även i dåliga ljusförhållanden.

Lumia-plattan kan kompletteras med ett tangentbord som har trackpad, fungerar som extrabatteri och usb-hub och skyddar. Vid lanseringen i USA, Storbritannien och Finland under fjärde kvartalet kommer kunderna att kunna välja färgerna rött, vitt, cyan och svart. Priset är satt till 499 dollar.

Vad som gäller för övriga marknader, inkluderat Sverige, ska Nokia återkomma till senare.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.