Nokias nya nätverksgiv: produktserie med wifi 7-stöd

nätverk Wifi 7 ska ge snabbare uppkoppling i tre nya produkter från Nokia, bland annat en 5g-router för trådlöst bredband (fwa).

Nokias nya nätverksgiv: produktserie med wifi 7-stöd

Nu släpper Nokia tre nya nätverksprodukter som tar hjälp av den senaste wifi 7-tekniken för att ge riktigt höga överföringshastigheter – upp till tre gånger högre hastighet än dagens wifi 6-produkter utlovas.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Under skalet på samtliga tre enheter återfinns Nokias mjukvara Corteca, som enligt Nokia ska ge operatörer möjligheten att tjäna pengar på olika slags nya tjänster samtidigt som man sänker sina operativa kostnader. Corteca är baserad på öppna standarder och ger tillgång till en marknadsplats för olika slags applikationer från tredjepartsleverantörer.

– Kombinationen av våra nya wifi 7-enheter och vår Corteca-programvara ger operatörer de verktyg de behöver för att leverera en oöverträffad bredbandsupplevelse, säger Justin Doucette, som är ansvarig för Nokias bredbandsprodukter.

Flaggskeppet Beacon 24 arbetar i fyra olika frekvensband och kan leverera överföringshastigheten 24 Gbps. Nokia lanserar samtidigit en 5g fwa-router och en ont-gateway (optical network terminal) för anslutning till fibernätverk.

Ska maximera täckningen

Beacon24 har försetts med en uppsättning antenner som ska maximera täckningen i en byggnad med flera våningsplan. Den har också stöd för wifi 7-standardens mlo-teknik, vilket innebär att den möjliggör samtidigt överföring av data på flera olika frekvensband.

Nokia utlovar att samtliga produkter kommer att vara certifierade enligt den kommande wifi 7-standarden, som väntas färdigställas i början av nästa år.Under det första halvåret 2024 kommer även produkterna finnas tillgängliga på marknaden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.