Nokias sista Symbian nära?

Nokia verkar vara på väg att lämna Symbian tidigare än beräknat. Stämmer uppgifterna blir det bara en ny telefon till på plattformen.

Nokias sista
Symbian nära?

Den sista och enda ytterligare telefon baserad på Symbian som Nokia kommer att lansera blir en uppdaterad variant av kameramobilen N8. Uppgifterna kommer från brittiska The Register. Bakgrunden är att Nokias försäljning av Symbian-telefoner sjunkit mycket snabbare än tillverkaren räknade med när de i februari förra året deklarerade att deras framtid låg i Microsofts Windows Phone.

Ytterligare 150 miljoner telefoner räknade de då med att sälja innan operativsystemets saga skulle vara all. Resultatet blev något annat och vd Stephen Elops konstaterande att ”Vi tror nu att vi kommer att sälja färre Symbian-enheter än vi tidigare räknat med” lär vara ett understatement.

Mer funktion i befintliga modeller

Men även om det inte blir så många fler nya modeller fortsätter Nokia att uppdatera Symbian. Häromdagen släpptes nya versionen Belle, vilket också innebär en skrotning av namnet Symbian. Uppdateringen som ska ge en användarupplevelse närmare den i Meego finns tillgänglig för en rad modeller, bland dem C7, E7, N8 och nyligen relativt nysläppta Nokia 500.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.