Nokiaveteran vd hos Teliasonera

Robert Andersson har suttit i koncernlednngen hos Nokia. Nu intar han motsvarande hos Teliasonera och blir samtidigt vd för Sonera i Finland.

Nokiaveteran vd hos Teliasonera

Robert Andersson tillträder som vd för Sonera i Finland den 14 maj 2012 och kommer att ansvara för samtliga affärsområden med kundkontakt. Direkt underställd vd och koncernchef Lars Nyberg ska han även ingå i Teliasoneras koncernledning.

– Jag är mycket nöjd med att vi lyckats rekrytera Robert Andersson för att stärka vår affär och varumärket Sonera i Finland. Han har en bred internationell erfarenhet och en solid bakgrund inom mobilkommunikationsbranschen från Nokia samt ett starkt nätverk i Finland, kommenterar Lars Nyberg.

Välkommet fokusskifte

51-årige Robert Andersson har under sin karriär haft flera ledande befattningar inom bland annat strategi och affärsutveckling, försäljning och finans hos Nokia. Under åren 2005–2009 ingick han även i koncernledningen.

Nu tycker han det känns spännande att byta inriktning.

– Sonera är en mycket stark aktör inom den finska it- och telekombranschen och Teliasonera är en viktig internationell spelare. Jag ser fram emot att få fortsätta min karriär hos en ledande telekomoperatör efter många år inom mobilbranschen, säger Robert Andersson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.