Norberg slutar som vd för Alltele

Efter tio år på posten lämnar grundaren Ola Norberg jobbet som vd för Alltele.

Norberg slutar som vd för Alltele

Ola Norberg har lett Allteles verksamhet ända sedan starten 2002 och han är också en av bolagets grundare. Nu lämnar han vd-jobbet eftersom ha tycker att det är dags att dra ner på tempot.

– Jag fyllde nyligen 61 år och jag känner helt enkelt att jag inte längre hinner med allt i den operativa verksamheten som jag borde. Alltele har växt så otroligt under de här tio åren och nu är det dags att lämna över till nya krafter, säger Ola Norberg.

I väntan på att en ny vd rekryteras tar Peter Bellgran, som också varit med sedan starten, över rodret.

– Han har varit företagets andreman så länge att för den operativa verksamheten kommer det inte att märkas någon skillnad. Därför känner vi ingen större panik när det gäller att hitta en efterträdare, säger Ola Norberg.

Inget hastigt beslut

Av det pressmeddelande som skickades ut på morgonen kan man få intrycket att beslutet att lämna vd-jobbet kommit snabbt. Men det tillbakavisar Ola Norberg.

– Nä, vi är ett börsnoterat bolag och då kan man inte komma med sådana besked till styrelsen utan förvarning. Orsaken till att vi inte redan anställt en ny vd är säkra på vilken profil vi vill att personen ska ha. Det är inte säkert att ytterligare en gammal telekomräv som jag själv är det bästa valet. Branschen har genomgått så stora förändringar och innehållstjänster har blivit så viktigt samtidigt som det gäller att möta konkurrensen från over the top-spelarna.

Blir kvar i styrelsen

Lämnar bolaget helt gör dock inte Ola Norberg. Han blir kvar i styrelsen och ska fokusera på frågor som rör företagsförvärv och strategisk tillväxt. Ola Norberg ska också stå till både stå till styrelsens och den nya vd:ns förfogande.

– Även om det ligger några år framåt i tiden så har jag nu ett slutdatum för när jag kommer att lämna bolaget helt och det känns skönt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.