Nordic Hotels går mot internetströmmen

Nordic Hotels utmanar branschsynen att internet ska vara gratis. Istället inför man två nivåer en långsam som är gratis och en snabb som kostar extra.

Nordic Hotels nya internetmodell har en trådbunden uppkoppling som är gratis men långsam. Den trådlösa som levereras av The Cloud är snabb och kostar extra för hotellgästen.

– Jag vill utmana en seglivad föreställning inom hotellbranschen att internet ska vara gratis. Den bygger på föreställningen att internet är lika enkelt som vatten i kranen men det stämmer inte helt enkelt, säger Andres Johansson, vd för Nordic Hotels.

Snabbhet en tjänst

The Clouds modell på trådlösa surfzoner ger Nordic Hotels möjligheten att utveckla erbjudanden till olika kundkategorier. Som exempel kan snabb internetaccess ingå i konferenspaket.

– Det finns ingen affärsmässighet i att ge bort något som kunderna värdesätter. Dessutom blir det orättvist att låta alla gäster dela på kostnaden för något som inte nyttjas av alla. Nu får gästerna en gratis trådbunden uppkoppling som duger om de till exempel vill kolla sin hotmail, säger Anders Johansson.

Det trådlösa nätverket ska även användas internt för avvikelsehantering med handdatorer, för att bli av med flaskhalsen att överföra handskrivna formulär till databasen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.