Nordisk Mobiltelefon överklagar

Nyligen gick Nordisk Mobiltelefon miste om licensen för 450 MHz-bandet i Finland. Företaget, som fått dessa licenser i Sverige och Norge, överklagar nu upphandlingsbeslutet.

Det var väntat att överklagandet av anbudet skulle komma. Detta signalerades av Nordisk Mobiltelefon redan i juni när det finska kommunikationsministeriet gav licensen till finska Digita Oy som tänker använda sig av den amerikanska flash ofdm-tekniken.

I Ny Teknik motiverar Nordisk Mobiltelefons vd Arnfinn Röste överklagandet med att ministeriet gjort ett teknikval, trots att licensen skulle vara teknikneutral. Han menar också att man frångått reglerna genom att välja en nätverksoperatörsmodell istället för en operatörsmodell.

– De har gjort ett annat val än de bjöd in till, vi hade också kunnat erbjuda flash ofdm om spelreglerna varit tydliga, säger Arnfinn Röste.

Från finsk sida motiveras valet av att man tidigare haft problem med operatörer som både äger nät och säljer tjänster eftersom de inte varit villiga att erbjuda nätkapacitet till andra operatörer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.