Nordlo i nytt samarbete – ska digitalisera Skandias fastigheter

Samarbete Skandia Fastigheter väljer Nordlo som it-partner för att driva digitaliseringen av bolagets bestånd av fastigheter och tillhörande it-infrastruktur runt om i Sverige. Med satsningen ska Skandia Fastigheter även utveckla nästa generations digitala tjänster.

Nordlo i nytt samarbete – ska digitalisera Skandias fastigheter
Sandra Lindblad vd på Nordlo Evolve och Filip Backström it-chef på Skandia Fastigheter.

– Vi söker lösningar som kan göra livet enklare och mer digitalt för våra kunder, allt från el- och larmsystem till nya ai-drivna tjänster som energieffektivisering och fjärrstyrning. Partnerskapet med Nordlo möjliggör utvecklingen av dessa, säger Filip Backström, it-chef på Skandia Fastigheter.

Skandia Fastigheter är ett fastighetsbolag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med 134 fastigheter och drygt 180 medarbetare äger, utvecklar och förvaltar de kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter. Nordlo inledde samarbetet med Skandia Fastigheter redan 2022, då med ansvar över bolagets it- och digitaliseringstjänster för verksamhetens kontor. 

Nu fördjupas samarbetet med syftet att bygga en iy-miljö som stödjer utvecklingen av nya moderna tjänster och tekniska lösningar till bolagets fastigheter, bland annat styrsystem för värme och ventilation, elförsörjning, larm- och passersystem. Nordlo kommer agera strategisk partner och ansvara för bland annat drift, nätverksinfrastruktur, support och it-säkerhet.

– Tillsammans med Nordlo ska Skandia Fastigheter även utveckla nästa generations digitala tjänster för kunderna, såsom ai-drivna energieffektiviseringssystem, och hitta fler sätt att förenkla och vidareutveckla fastighetsförvaltning, säger Filip Backström.

– Fastighetsbranschen har stora möjligheter med att digitalisera. Grunden för ett stabilt och säkert fastighetsnät ligger i it-infrastrukturen, där Skandia Fastigheter nu tar ett stort kliv. Vi är glada över att hjälpa dem utveckla digitala tjänster som morgondagens kunder kommer förvänta sig, säger Sandra Lindblad, vd på Nordlo Evolve.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.