Norrbottens nät ska fyllas med innehåll

Opennet har fått klartecken att agera kommunikationsoperatör i nio stadsnät i Norrbotten. Det är resultatet av ett ramavtal med IT Norrbotten.
Fler tjänster och vassare marknadsföring är uppdraget.

Norrbottens kommuner har redan ett kraftfulla fibernät via samarbetsorganisationen IT Norrbotten, där även landstinget är med. De lokala fibernäten byggs och ägs av kommunerna som projekterar, ansluter och ansvarar för den fysiska fiberstrukturen.

För att utveckla tjänsteutbudet och erbjuda bättre service för företag och individer behövs det en part som ansvarar för drift och innehåll, har man kommit fram till. IT Norrbotten har därför valt Opennet som kommunikationsoperatör i näten för att kunna erbjuda Norrbottensborna valfrihet, fri konkurrens och en mångfald av tjänster i ett öppet nät. Det handlar om tjänster som internet, bredbands-tv och ip-telefoni.

– Vi valde Opennet eftersom man har en väl utvecklad modell för marknadsföring och utveckling av stadsnät samt stor erfarenhet av liknande uppdrag. För oss handlar det om att skapa ett växande och välmående Norrbotten, säger Tony Blomqvist, vd för IT Norrbotten.

Opennet har fått ett ramavtal med IT Norrbotten om att verka som kommunikationsoperatör. De kommuner som omfattas är Arjeplog, Arvidsjaur, Gällivare, Haparanda, Jokkmokk, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå. Ramavtalet innebär en möjlighet för respektive kommun att teckna avtal med Opennet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.