Norrköping lanserar tjänst för säkra digitala möten

videomöten Nya verktyget “Säkra möten” ska leva upp till kraven i lagstiftningen och ska användas av bland annat socialkontoret.

Norrköping lanserar tjänst för säkra digitala möten

Norrköpings kommun är först ut i landet med att erbjuda invånarna en tjänst för säkra, digitala möten som både lever upp till kraven i lagstiftningen och erbjuder hög säkerhet. Enligt kommunen kommer socialkontoret och arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret vara först ut med att låta kommuninvånarna välja ett säkert alternativ till fysiska möten när känsliga ämnen ska diskuteras.

– Pandemin har förändrat mångas vanor, och digitala möten har blivit en del av vardagen. Vi vill vara i framkant när det kommer till digitala lösningar, och anpassa oss till förändringar på ett tryggt och säkert sätt, säger Anna Drotz, digitaliseringsdirektör på Norrköpings kommun.

Många plattformar har begränsningar

– Många plattformar för digitala möten har säkerhetsmässiga begränsningar, men med Säkra möten kan digitala möten genomföras, och ge möjlighet att dela digitala dokument enligt gällande lagstiftning och säkerhetskrav. Att kunna erbjuda den här IT-tjänsten går helt i linje med Norrköpings kommuns digitaliseringsstrategi, fortsätter hon.

Tjänsten är resultatet av ett samarbete mellan utvecklaren Alteri Care, kommunens digitaliseringsavdelning, socialkontoret och arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret.

– Att socialkontoret nu kan erbjuda Säkra möten, bidrar förhoppningsvis till större nöjdhet hos brukare och alla de yrkesverksamma utanför kommunen som vi samverkar med. Tillgängligheten ökar, och möjligheten att kunna mötas på ett säkert sätt digitalt, som ett komplement till fysiska möten, kan också frigöra tid genom att ställtider minskas, säger Yvonne Thilander, socialdirektör.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.