Norsk oljemiljardär går in i Newphone

De båda finansmännen Arne Blystad och Finn Hadem går in med totalt 15 miljoner norska kronor i Newphones norska dotterbolag.
Newphone siktar på en fördubblad omsättning 2006 i både det svenska och det norska bolaget.

Den privatägda uppstickaren Newphone har i Sverige och Norge etablerat sig som en mobiloperatör specialiserad på mobila erbjudanden och lösningar anpassade för små och medelstora företag. Redan efter två år har NewPhone över 13 000 företagskunder och växer nu med 1 000 nya kunder per månad.

– Vi fick ett överskott i fjol, men efter uppstartskostnader var det egna kapitalet minimalt. Vi hade rätt och slätt behov för mer eget kapital för att realisera ambitionen att mer än fördubbla omsättningen i år, säger Otto Isaksen, vd Newphone Norge.

God för 6 miljarder

Därför går nu finansmannen Arne Blystad, god för 6 miljarder kronor inom rigg- och shippingindustrin, in i mobiloperatören Newphones systerbolag i Norge. Arne Blystad har köpt aktier för 10 miljoner norska kronor. Finn Haadem, som investerat i en rad bolag tillsammans med Blystad de sista åren, har gått in med 5 miljoner. I utbyte får de 25 procent av aktierna i NewPhone Norge as.

Otto Isaksen räknar med att omsättningen i Norska bolaget kommer att stiga från fjolårets 56 miljoner norska kronor till 120 – 130 miljoner norska kronor i år. Och verksamhetsresultatet ska hamna på 5 – 6 procent av omsättningen.

NewPhone startades 2003 i Sverige av entreprenörerna Bill Norlander och Andreas Khosnou som också äger 30 procent av aktierna i Newphone Norge.

– Newphone Sverige växer ungefär i samma takt som vi gör i Norge och totalt räknar vi med en omsättning runt 250 mkr för 2006, säger Bill Norlander, vd och styrelseordförande i Newphone AB.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.