Norskt telekombolag etablerar sig i Sverige: ”Upplever ett stort intresse från den svenska marknaden”

Branschen Det norska telekombolaget Griptel håller på att etablera sig i Sverige. Griptel är utvecklare, tillverkare och distributör av monteringslösningar till mobilnät.

Norskt telekombolag etablerar sig i Sverige: ”Upplever ett stort intresse från den svenska marknaden”

Griptels produkter används av mobiloperatörer när mobiltelefonantenner och radioenheter monteras på hus och i master, men även i motsvarande tillämpningar för installation av känslig elektronisk utrustning, kommunikationsutrustning och annan teknisk infrastruktur. 

 – Vi upplever ett stort intresse från den svenska marknaden, där många kunder är internationella företag som vi har samarbetat med sedan länge på vår norska hemmamarknad. De känner oss och våra produkter väl. Vi är därför mycket glada över att kunna lansera våra produkter och etablera ett eget distributionscenter för den svenska marknaden, säger Griptels vd Pål Bjørdal.

 Griptels svenska lager och distributionscenter (3 000kvm) ligger i Örebro, alltså centralt beläget mellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Det centrala läget garanterar enligt bolaget snabba leveranser och bra service till företaget svenska kunder.

 – Griptel är stolta över våra marknadsledande och kostnadseffektiva lösningar, som bidrar positivt till våra kunders driftsekonomi. Vi tror att mer utmanande klimatförhållanden kommer att öka behovet av robusta och säkra monteringslösningar. Här passar våra produkter bra in, säger Bjørdal.

Bolaget har också gjort klart med en vd för den svenska verksamheten, Lars Janols. Han har bland annat jobbat i försvarsindustrin och med tyska techbolag. Han har också erfarenhet från telekombranschen i och med att han varit direktör för affärsutveckling, försäljning och marknadsföring på Telenor Satellite.

 – Att vara på plats i Sverige innebär att vi kan erbjuda snabbare leveranser, bättre service och att det blir enklare att jobba tätt med våra kunder med produktutveckling. Behoven för våra produkter är stora, inte minst i samband med 5g-utbyggnaden, och jag ser fram emot att kunna erbjuda Griptels pålitliga och säkra monteringslösningarna på den svenska marknaden, säger Janols.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.