Nortel generös med chefsbonusar

Nortel har tvingats både sälja ut delar av sin verksamhet och minska på personalstyrkan i syfte att få rätsida på ekonomin. Det har dock inte hindrat styrelsen från att nyligen godkänna lönebonusar på motsvarande 54 miljoner kronor.

Kanadensiska Nortel planerar att betala ut bonusersättningar till 72 chefer i företaget för en sammanlagd summa av 7,5 miljoner dollar via i en bonusplan som godkändes under hösten. Det rapporterar CBC News med hänvisning till interna Nortel-dokument. Bland cheferna återfinns finansiären John Doolittle, som i princip sköter företaget efter att den tidigare vd:n Mike Zafirovski lämnat verksamheten. Dootlittle kan se fram emot en årslön som höjs till motsvarande 12 miljoner kronor, att jämföra med de fyra miljoner han tjänade under 2008.

Bonusbeslutet betraktas inte positivt av de anställda som fått lämna den skuldsatta och av myndigheterna konkursskyddade verksamheten på grund av omstruktureringar. Mealine Johannink, som arbetat för Nortel i 18 år innan hon fick avsked, menar att detta är ytterligare ett exempel på girighet i företagsvärlden.

– Jag är chockad. Detta får en att undra vad pengarna används till, säger Johannink till CBC.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.