Nortel lägger vantarna på Pingtel

För att få tillgång till ny funktionalitet inom unified communcations köper Nortel amerikanska Pingtel, som baserar sin mjukvara på öppen källkod.

Nortel har annonserat att de lägger vantarna på amerikanska Pingtel för att utöka sin portfölj inom unified communications, uc. Pingtel som sedan tidigare har ett partnerskap med Nortel baserar sin mjukvara på öppen källkod och ägs av Bluesocket, en tillverkare av mobila företagslösningar.

För ett år sedan involverade sig Nortel i Sipfoundry och deltog i öppenkällkodsprojektet SipXecs som leds av Pingtel (se länkad artikel för mer information). På kort sikt anser Nortel att Pingtel tar med sig viktig mjukvara som passar till Nortels uc-lösning för små och medelstora företag.

– Detta förvärv är ännu ett byggsten i Nortels vision att vara ett mjukvarucentrerat företag och en ledande tillverkare av lösningar för unified communications. Vi tror att Pingtels resurser inom forskning och utveckling kommer att göra större nytta inom företagets väggar, kommenterar David Downing, chef för Enterprise and SMB Communications System hos Nortel.

Köpeskillingen är inte offentlig.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.