NTM ska spara 20 procent på uc

Mediakoncernen Norrköpings Tidningars Media ska satsa på integrerad kommunikation för att knyta samman de olika bolagen och effektivisera koncernen. Uc-lösningen från Siemens Enterprise Communications ska sänka kommunikationskostnaderna minst 20 procent.

NTM ska spara 
20 procent på uc

NTM, som bland annat äger Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Norrbottens-Kuriren och radiostationer, satsar på en kommunikationslösningen från Siemens Enterprise som omfattar det mesta som går in under begreppet unified communications.

Den ska ha funktionalitet som presence, chatt, telefonkonferenser och samarbetslösning där telefonin integreras med andra kommunikationsverktyg som Microsoft Outlook, crm och produktionssystem. Dessutom har uc-lösningen integrerat kontaktcenter med en telefonistlösning och mobila användare är integrerade i växel med uc-funktionalitet oberoende av mobiloperatör. Lösningen bygger på öppna standarder vilket gör den skalbar med integrerings möjligheter med andra system och affärsapplikationer.

Effektivare kommunikation

Sören Andersson, vd på NTM, tycker att lösningen ligger i linje med det kontinuerliga arbetet med att förbättra koncernens kommunikation, både internt och externt gentemot läsare, leverantörer och kunder.

– Det ger oss först och främst möjlighet att effektivisera hela koncernens kommunikation. Dessutom får vi bättre kontroll på kostnaderna och möjlighet till ökad produktivitet och integration inom koncernen. Vi räknar med att plattformen kommer att sänka våra kommunikationskostnader med minst 20 procent.

Driften planeras starta i Linköping, Norrköping och Västervik i sommar.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter