NTT först med plattform för ”5g Network-as-a-Service”

5g Den första globalt tillgängliga privata 5g-plattformen med så kallad ”nätverk som tjänst”. NTT har lanserat ett erbjudande de menar ger fler möjligheter att dra nytta av privata 5g-nätverk.

NTT först med plattform för ”5g Network-as-a-Service”

Med sin P5g-plattform så säger NTT att de samlat säkerhet, kontroll och integritet samtidigt som den tillhandahåller prestanda och kostnadsfördelar. Plattformen körs på en molnbaserad arkitektur och kan levereras antingen direkt där, på plats eller som en edge-lösning.

Som chef för området ”New Ventures and Innovation”, där privata 5g-tjänster ingår, har NTT tillsatt Shahid Ahmed. Han har 25 års erfarenhet och har bland annat vart chef på Accenture, PWC och Sprint. Därtill är han rådgivare till amerikanska FCC.
– Globala företag letar efter en enda privat 5G-lösning att distribuera i flera länder. De behöver ett verkligt privat nätverk, en ansvarspunkt, en hanteringsplattform och en lösningspartner som eliminerar alla de stora friktionspunkterna över hela företagets globala fotavtryck. Vårt NTT P5G-erbjudande stöder många av de krav som C-nivåchefer har idag, och vi kommer att fortsätta investera i P5G allt eftersom, säger Shahid Ahmed i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.