nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nu är Net1-förvärvet klart

I slutet av februari avslöjades det att Teracom skulle köpa Net1:s svenska del.
Nu har affären slutförts och framöver kommer Net1 att drivas som en separat enhet.

  • Artikel annons 1

Telekomoperatören Net1 är kanske inte en av de mest kända spelarna i Sverige. De bedriver verksamhet via det mobila bredbandet och opererar i 450 MHz-bandet. Men för glesbygden och sjöfolk har Net1:s verksamhet varit viktigt.
Nu när Teracom köpt upp företagets svenska del blir det de som tar över ansvaret.

Teracom berättar att man kommer att fortsätta driva Net1-delen som en separat enhet i form av ett dotterbolag inom koncernen. Chef för verksamheten kommer Maria Sandgren att bli.
– Vi är mycket nöjda att affären slutförts och att vi nu kan säkerställa en fortsatt bra service och leverans med den statliga kontroll som följer av vårt ägande. Net1:s nät är redan idag till stor del baserat på Teracoms infrastruktur med stor yttäckning och robusthet. Nätet kommer nu att vidareutvecklas för att ge tillgång till exempelvis beredskapsfunktioner, säger Åsa Sundberg, vd för Teracom.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.