Nu är Ronneby kommun Live

IoT Från info om badtemperatur till var det finns lediga parkeringar och när nästa buss avgår. Nu har Ronneby blivit uppkopplad och ”direktsänder” information till alla i kommunen.

Nu är Ronneby kommun Live

Digitaliseringen rullar vidare och sedan i fredags är Ronneby kommun uppkopplad. Deras IoT-lösning har implementerats för att se till att kommunen alltid är ”live”.
– Idén till Ronneby Live föddes när vi funderade på hur vi skulle kunna ge invånare och besökare i Ronneby kommun all information om vad som händer de närmsta timmarna i kommunen, på ett enda ställe, säger Tobias Ekberg, it-chef på kommunen.

Så vad kan man då se? Jo, Ronneby Live direktsänder vattentemperaturer vid olika platser, lufttemperaturen i staden och även var det finns parkeringar busslinjer och besöksmål. Som användare kan man själv ställa in vad man vill se
– Vi bestämde oss tidigt för att Ronneby Live inte skulle bli en i mängden av de miljoner appar som redan finns och som du som användare måste installera, säger Tobias Ekberg.

Utöver att ha full koll på Ronneby så ges även info om platser utanför kommungränsen. Dock är den livesända datan begränsad till Ronneby.

Projektet är en del i det digitaliseringsarbete man håller på med och det hela har delvis finansierats av Tillväxtverkets medel för digitaliseringsinsatser.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.