nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nu blir det nya priser för EU-samtal

I mitten av maj uppdateras regleringen kring telefoni i EU.
Det innebär att det blir nya pristak för samtal och sms inom unionen.

  • Artikel annons 1

Från den 15 maj kommer en ny prislista att gälla för de som ringer eller sms:ar inom EU. Detta då nya regler träder i kraft och operatörer är skyldiga att följa dessa.
De nya reglerna gör gällande att ett slutkundspris för en konsument inte får överstiga 0,19 euro per minut för samtal samt 0,06 euro per sms. Det här gäller både fast och mobil telefoni. I år motsvarar det 1,98 kr per samtalsminut samt 63 öre per sms.

Eftersom lagen om innehåller den bestämmelse om ändring av avtal och detta inte är till en ”uppenbar fördel för slutkunderna” så har operatörerna en skyldighet att informera om detta en månad i förväg (alltså senast måndag 15/4) och ge sina kunder rätt att säga upp avtalet.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.