Nu försvinner namnet Easy Telefoni

Branschen Easy Telefoni skrotar varumärket Easy. Med det nya namnet ska resan mot en internationell expansion bli enklare.

Nu försvinner namnet Easy Telefoni

– Vi började i höstas förra året med namnbytet. Internt har vi varit ett bolag ett tag, men nu är det dags att bli ett bolag även externt, förklarar produktmarknadschefen Filip Flink.

Det nya namnet blir Lynes, samma som teknikbolaget bakom hetat sedan tidigare.

– Easy Telefoni står för legacy, idag krävs mer än bara en företagsväxel. Med Easy Teams som kom 2019 så kom helhetslösningen som alla vill ha nu, och som vi kommer att lägga vårt fokus på framöver.

Framöver kommer allt att heta Lynes, oavsett om det är bolaget, operatören, teknikplattformen, wholesale-partnern eller någon annan roll.

Vad ser ni för fördelar med ett namn?

– Det blir tydligare gentemot våra kunder när vi bara har ett namn. Och i och med att vi tänker alltmer internationellt så är Lynes ett bättre namn än Easy Telefoni av förklarliga skäl.

Teams är ju tätt sammankopplat med samarbete. Hur kommer det sig att ni släpper Teams-namnet i Easy Teams-produkten?

– Först vill jag säga att styrkan ligger i produkten, inte i namnet. Teams är ett bra namn som är synonymt med samarbete, men vi vill inte framgent associeras med en Microsoft-lösning utan med vår egna svenskbyggda lösning.

Filip Flink fortsätter:

– Vi, vår produktchef Johan Åberg och hela utvecklingsteamet vill visa för alla att det finns svenska lösningar som fungerar lika bra, om inte bättre, samt inte har bekymmer med datahanteringen som de amerikanska lösningarna har. Och hur bra man tycker att lösningen är är upp till betraktaren, men jag är partisk i frågan och tycker att Lynes har allt man vill ha när det kommer till företagskommunikation

”Legacy-lösningen” Easy Classic nämner ni inte någonstans i pressmeddelandet. Vad händer med den framåt?

– Den kommer att ligga kvar som den är eftersom det finns kunder som använder den, men vårt fokus ligger på Lynes och den plattformen.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.