Nu förvandlas biografer till Zoom Rooms i USA

Videomöten Ett sätt för företag att få till ett riktigt auditorium. Så beskriver AMC Entertainment sin satsning där 17 biografer öppnas upp för att bli videokonferenslokaler.

Nu förvandlas biografer till Zoom Rooms i USA

Företagslokaler är ofta ganska stereotypa och det är långt ifrån alla som har utrymmen för riktiga stormöten. Det är kontorsyta som gäller för det mesta. För just de som ibland vill kunna köra stora videomöten har därför underhållningsbjässen AMC Entertainment och Zoom ett nytt alternativ. Nämligen att hyra biografer som ”Zoom Rooms”.

Satsningen ska enligt AMC ge dem tillgång till en ”multi-miljard marknad” och eftersom dessa möten till stor del sker under kontorstid – är det inget som stör biografverksamheten. 

”I takt med att hybridarbete blivit vanligare i USA kommer ”Zoom Rooms At AMC” ge företag och andra med en decentraliserad arbetsstyrka och kundbas möjligheten att mötas”, skriver företaget i ett uttalande.

Rent praktiskt så kommer AMC låta de som vill boka en tretimmars-session vid någon av 17 utvalda biografer. AMC och Zoom står för tekniken och storleken på salen är allt från 75 upp till 150 platser. Självklart går det att köpa till mat/dryck eller andra tilläggstjänster.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.