nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Mark Menevich kommer att leda den nya ai-forumet FOTO: Mark Menevich

Nu grundas ett globalt ai-forum

En organisation för standardisering och innovation för artificiell intelligens.
Nu har Global AI Leaders Pioneers Circle grundats.
Uppdraget: Att skapa ett digitalt manifest för ai.

  • Artikel annons 1

För inte allt för länge sedan var ai ett ord i science fiction och film – inte något som man kunde tänkas ha allt för stor användning av i sin vardag. Men tiderna förändrats och ai har med stormsteg tagit sig in i fler och fler segment.

Och som ett svar på detta har nu de stora ai-utvecklarna grundat ett globalt forum för tekniken.

Global AI Leadership Pioneers Circle som det kallas ska samla ledande digitala pionjärer inom ai. Det handlar om forskare, beslutsfattare och företagsledare. De ska tillsamman få fram ett manifest som visar hur ai kan skapa verklig företagsnytta. 

Runt 100 medlemmar i år

Organisationen kommer att ledas av Mark Minevich, ordförande i AI Pioneers Forum, och tillsammans med de runt 100 förväntade medlemmarna ska man idka idéutbyte för att öka konkurrenskraften och utveckla hur ai kan användas för att lösa komplexa affärsutmaningar.

Tillsammans ska man vidare utforska framtiden för digitalt arbete och samla insikter och bästa praxis för att skapa en indikator över olika mognadsgrader inom ai, en AI Maturity Model, som viktas mot ai-avkastningen (ROAI).
– Tack vare det visionära ledarskapet från Chetan Dube och IPsoft kan vi accelerera takten för nya framsteg inom ai med hjälp av branschens ledande företag och forskarkår, säger Minevich.

Första mötet i juni

Det första mötet för medlemmarna i Global AI Leadership Pioneers Circle kommer att äga rum den 21 juni i New York. Diskussionerna kommer att fokusera på den strategiska utgångspunkten för Global AI Leadership Pioneers Circle och dess digitala resa, modeller för avkastning på ai och framtida målsättningar. Initiativet kommer att fortlöpa regelbundet i samtal över hela världen, inklusive New York, London, San Francisco, Boston, Tel Aviv, Chicago, Tokyo, liksom andra länder i Europa och Asien.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.