Nu har Android blivit slickepinne

Operativsystem Med Android 5 håller Google fast vid att deras operativsystem ska ha namn efter sötsaker. Arbetsnamnet L visade sig stå för Lollipop. Ett nytt gränssnitt och bättre energisparfunktioner är några av nyhetera

Nu har Android blivit slickepinne

Den tydligaste förändringen av Android till version 5 är det omdesignade gränssnittet, utseendet kallas av Google för Material Design. Grafiskt följer det trenden med platt design istället för 3d-effekter. Men utseendet är inte allt, version 5 uppges vara den största uppgradering som Google gjort av sitt operativsystem för mobila enheter med inte mindre än 5 000 nyheter.

Säkrare för företag

Bland annat innebär det förbättringar för företagsanvändare genom att delar av Samsungs säkerhetslösning Knox byggs in i Android som standard. Till exempel ska det gå att hålla jobbet säkert åtskilt från från det privata tack vare en så kallad containerlösning.

I Googles egna surfplattor kunde man redan tidigare skapa separata användarinloggningar om man är flera som använder enheten, det är nu något som blir möjligt även i telefoner vilket bör passa arbetsplatser där flera personer delar på samma telefon exempelvis vid skiftgång.

Batteriet räcker längre

En annan av de viktiga nyheterna är att Google filat ordentligt på funktionerna som sparar ström. Tack vare det ska batteritiden kunna bli upp till 90 minuter längre med samma hårdvara

Först ut med att få Android Lollipop blir Googles egna mobiler och surfplattor i Nexus-serien, det vill säga Nexus 4, 5, 7 och 10 tillsammans med helt nya Nexus 6 och Nexus 9 som presenterades under gårdagen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.