Nu kan appen EMB larma vid fall

För att ytterligare bistå ensamarbetare likt hemtjänstpersonal och väktare finns appen EMB Emergency numer med man down-funktion. Detta innebär att mobilen automatiskt larmar om bäraren faller.

Nu kan appen EMB larma vid fall

EMB Emergency är en applikation till mobiltelefoner som gör det möjligt att larma direkt till en eller flera larmcentraler. Den har utvecklats som stöd för väktare och andra som kan hamna i farliga situationer under sitt arbetspass.

Nu kompletteras appen med man down-funktion som enkelt ska kunna aktiveras via mobilens gränssnitt när användaren behöver den. Funktionen har ett flertal olika lägen, bland annat automatisk kontroll av telefonens vinkel och en påminnelsetjänst som kräver manuell åtgärd från användaren för att inte larma.

Diskret distansövervakning

Skulle ett larm gå iväg kan larmcentralen i realtid se var telefonen befinner sig och via gps följa dess rörelser vid eventuell förflyttning. Mottagaren kan till och med ringa upp telefonen för att lyssna på vad som händer. Då svarar mobilen automatiskt, utan att någon ringsignal hörs. Istället låter en diskret vibration användaren veta att larmet gått fram.

Appen EMB Emergency har utvecklats av BXO Solutions tillsammans med bland andra SOS Alarm för att möta kundernas krav på säkerhet och användarvänlighet. Exempelvis inom vård och omsorg, industri och högsäkerhetsanläggningar likt banker.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.