Nu kan kunderna teckna mobilabonnemang direkt hos Samsung

Mobiltelefoner Samsung inleder ett samarbete med Scrive som innebär att konsumenter kan köpa en mobil och teckna tillhörande abonnemang direkt på webben utan mellanhänder.

Nu kan kunderna teckna mobilabonnemang direkt hos Samsung

Konsumenter i Sverige och Norge kan nu köpa en mobiltelefon från Samsung och samtidigt teckna ett mobilabonnemang hos någon av de sex operatörer som mobiljätten samarbetar med.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Avtalet ingås direkt på Samsungs webbplats genom att kunden skriver under med en elektronisk signatur som tillhandahålls av Scrive.

Snabb expansion i Norden

Scrive är ett svenskt företag som har tagit fram en egen lösning för elektroniska signaturer, så kallade e-signaturer. Scrive uppger att man upplever en snabb expansion i Norden och att man redan samarbetar med flera stora aktörer i telekombranschen.

– Fler och fler vill köpa online och kombinera både tjänster och produkter och då måste köpupplevelsen vara superenkel. Vi valde Scrive som partner för att de var kompetenta, lyhörda och snabbt kunde ha en lösning på plats, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung Electronics Nordics i ett uttalande.

Lansering i fler länder

Samsung planerar att utöka samarbetet med fler operatörer under hösten. Man kommer också att lansera samma erbjudande i Finland och Danmark.

– Vi har lyssnat på våra kunder som har uttryckt en önskan om att kunna köpa en telefon tillsammans med ett abonnemang direkt via våra egna kanaler. Vi strävar alltid efter att göra köpresan så smidig och enkel som möjligt och vi ser att denna lösning kompletterar operatörernas och de stora elektronikvaruhusens egna satsningar och erbjudanden, säger Oscar Nöjd.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.