Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nu lanseras 5g i Nordens största köpcenter

5g En möjlighet att köra 5g på shoppingturen. I finska Mall of Tripla har ska Nokia och Telia levererar nästa generations upplevelser till besökare.

Nu lanseras 5g i Nordens största köpcenter

Snabbare uppkoppling men framförallt möjligheter för butiksägare att bygg upp nya digitala upplevelser. Det är Telia som ska rulla ut 5g-tekniken i Helsingfors, och även Nordens, största köpcenter. Detta på teknik levererat av Nokia.

Just handeln är en av de industrier som räknas vara några av de som tidigt kan dra nytta av de möjligheter som 5g ger. Detta genom att använda teknik som förstärkt- samt virtuell verklighet (AR/VR) för exempelvis digitala provrum. Men även att kunna dra nytta av ansiktsigenkänning och andra underhållsrelaterade upplevelser. 5g ska även kunna ge bättre kontroll över lager och leveranskedjor samt mer djupgående kundförsteålse genom att man kan analysera beteenden och rörelser.
– Vi ser en ökad efterfrågan på bättre uppkoppling i köpcenter, stadium och vid större evenemang. Därför är utrullningen av 5g i Mall of Tripla en milsten både för Nokia och Telia, säger Ari Kynäslahti, chef för mobila nätverksprodukter på Nokia.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter