Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nu lanseras en arbetsförmedling för ai

Ai En medarbetare som sitter i molnet – och som redan från dag ett är upptränad. Nu lanserar IPsoft en ny marknadsplats för digitala kollegor.

Nu lanseras en arbetsförmedling för ai

Ai är på stark frammarsch och ett tydligt bevis på det är att allt fler lösningar med digital arbetskraft kommer för varje vecka som går. IPsoft är ett av företagen som ligger långt framme och de har fått stor uppmärksamhet för sin ”Amelia”.

Nu går de ett steg längre och lanserar en slags ai-arbetsförmedling. Eller som de själva kallar det, en marknadsplats för digitala kollegor. Den nya plattformen är den första i sitt slag och går under namnet digitalworkforce.ai.

På marknadsplatsen kan det upphandlas ai specificerad för olika roller, förmågor och branscher. Dock är det ännu ett något begränsat utbud. Det jobb man kan anställa ai för är i dagsläget en supporttekniker.
– Idag finns fler än 17 000 supporttekniker i Sverige och marknaden för supporttjänster uppgår till cirka 9 miljarder kronor. Företag lägger stora resurser på att möta behoven vid alldagligt IT-strul som kostar både tid och pengar. Med en digital medarbetare på plats kan IT-avdelningen såväl som företaget fokusera på mer kvalificerade och utvecklande arbetsuppgifter. Bolag oavsett storlek och behov, kan nu anställa en digital resurs som arbetar sida vid sida med sina mänskliga medarbetare och dessutom gör organisationen mer kunskapsintensiv och intelligent över tid, säger Håkan Axtelius, Nordenchef på IPsoft.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter