Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nu lanseras en databas för stöd under coronapandemin

Corona En databas som samlar digitala lösningar och medicinteknisk hjälpmedel. Nu har IT&Telekomföretagen lanserat Utbudsplatsen som ska upplysa om vad som finns på marknaden.

Nu lanseras en databas för stöd under coronapandemin

Coronapandemin har verkligen satt digitala lösningar i rampljuset. Behovet av smarta arbetssätt och lösningar samt nya kommunikationsvägar är enormt i samhället. Särskilt för att på ett effektivt sätt kunna hantera vård och omsorg.
Det är bakgrunden till att branschorganisationen Swedish Medtech, IT&Telekomföretagen samt innovationsprogrammet Medtech4health skapat en databas där medarbetare i vård, omsorg samt socialtjänst snabbt ska kunna få en bild av vilka lösningar och alternativ som finns tillgängliga.
– Det känns bra att kunna erbjuda ett gemensamt verktyg som underlättar i en extrem vardag. Vi vill att Utbudsplatsen ska vara en snabb väg till att hitta befintliga lösningar, men det kan även hjälpa medarbetarna att hitta nya arbetssätt och metoder, förklarar Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech, Jonas Sareld, programdirektör för Medtech4Health och Lars Lundberg, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen.

Databasen, kalla Utbudsplatsen, är en öppen portal för alla som erbjuder relevanta produkter eller lösningar som riktar sig mot kommunal vård, omsorg och socialtjänst.
I portalen kan personal inom kommunal vård, omsorg och socialtjänst enkelt söka dessa produkter och tjänster. Sökning kan göras efter verksamhetstyp, verksamhetsområde, efter behov eller med hjälp av fritextsökning. Portalen är ett levande forum och tanken är att leverantörer kontinuerligt fyller på med produkter och tjänster. Företagen ansvarar själva för registreringen och all information i databasen är öppen för allmänheten.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter