nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nu lanseras Google Pay i Sverige

Nu har Google lanserat sin betallösning i Sverige, vilket innebär att Android-användare kan betala för latten med mobilen.

  • Artikel annons 1

Äntligen kommer Googles digitala plånbokslösning till Sverige och nu kan de som har en Androidtelefon med operativsystemet Android 5 eller senare använda tjänsten.

Men även om det låter lovande så kommer inte alla kunna använda tjänsten.

Till att börja med krävs det att din bank är ansluten till Google Pay, vilket få är. I dag är det endast Nordea och Länsförsäkringar samt Sodexo och Mastercard(Revolut) som är det.

Själva betalningen är dock en enkel historia. När man har appen installerad och handlar i en Google Pay-ansluten butik (butik som stödjer kontaktlösa betalningar) så är det bara att låsa upp mobilen och hålla den ovanför terminalen. Köpet registreras och som kvittens får du en blå symbol.

Tekniken använder sig av så kallad ”tokenisering” där en digital signatur kopplas samman med den specifika mobiltelefonen. Denna token är ett unikt nummer och inte det faktiska kortnumret som är kopplat till tjänsten.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.