Nu lanseras Nordens första 5g-hotell

5g Comfort Hotel Xpress i Stockholm blir ”snabbast” i stan. Detta då de nu kan stoltsera med att erbjuda gäster 5g uppkoppling. 

Nu lanseras Nordens första 5g-hotell

Trött på sega hotell-wifi och släpig uppkoppling – då kanske Nordic Choice nyhet kan vara upplyftande. Hotellkedjan slår på stora trumman och tillsammans med Tele2 och Speeron lanserar de nu va de kallar för Nordens första 5g-hotell.

Initialt kommer 20 av 257 rum på hotellet Comfort Hotel Xpress Stockholm att vara 5g-uppkopplade vilket då innebär att gäster ska kunna testa den nya tekniken
– I början får gästerna bland annat nya tv-tjänster och inte minst upplevelsen att använda 5g för exempel spel, nedladdning eller data. Vi är i startfasen av vilka möjligheter 5G kan ge oss att skapa framtidens hotellbesök och är i flera spännande dialoger med utvecklare inom flera områden, säger Christian Lundén, innovationsdirekt och ansvarig för kundresan inom Nordic Choice Hotels.

Stora möjligheter inom hotellbranschen

Tekniken som ska användas är ett 5g-drivet wifi och inom kort ska 5g-uppkopplade sensorer att installeras på rummen.
– Vi ser enorma möjligheter kopplade till att implementera 5G-tekniken inom bland annat hotellbranschen. Det kommer på sikt att skapa helt nya upplevelser för hotellgästerna tillsammans med IoT. Det är inte bara hotellens gäster som kommer att få glädje av den nya tekniken. Även ur ett fastighetsperspektiv är det här en fantastisk lösning. 5G-tekniken medför så mycket mer än enbart en enorm ökning av hastighet och kapacitet. Det finns faktorer som möjliggör en total trådlös uppkoppling av både hårdvarukomponenter och människor som vi inte sett tidigare. Möjligheterna inom området tillsammans med IoT är oändliga, säger Karl Söderberg, Partner på Speeron, it-leverantören som ska bygga lösningen.

Stockholmshotellet är först ut men redan i år så hoppas kedjan kunna erbjuda det på fler hotel.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.