Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nu lanseras världens första uppkopplade hiss

Digitalisering Ett första kliv mot skräddarsydda hissupplevelser. Så beskriver Kone sin nya serie DX som enligt företaget är först i världen med inbyggd uppkoppling.

Nu lanseras världens första uppkopplade hiss

En hiss som uppgraderas i takt med övriga byggnaden. Kone DX, eller ”Digital Experience” har inbyggd uppkoppling vilket gör att den nu vuxit ur rollen som enbart transportlösning. Enligt företaget är möjligheterna enorma och tack vare öppna API:er så ska det vara lätt att integrera hiss-serien i byggandens ekosystem av tjänster och lösningar.
– I takt med att byggnaderna utvecklas, kan hissarna också utvecklas på ett sätt som aldrig tidigare har varit möjligt. Hissen är inte längre bara ett sätt att transportera sig mellan olika våningsplan, utan en väsentlig och integrerad plattform som erbjuder intuitiva, stämningsskapande och uppkopplade upplevelser från entré och genom hela byggnaden, säger Kurt Horn, vd för Kone Skandinavien.

Så vad kan den uppkopplade hissen göra? Tekniken möjliggör att det går att skräddarsy upplevelser för användare. Som exempel kan olika våningsplan ha olika reklam/informationsmeddelanden på infotainmentskärmar. En annan uppskattad sak lär även vara att mobilteckningen inte försvinner i hissen samt att förvaltare/fastighetsägare enkelt kan aktivera tjänster vid behov.
– Kone DX har tagits fram för att uppfylla det moderna samhällets efterfrågan på uppkopplade tjänster och hållbara lösningar. Vi kombinerar morgondagens teknik med dagens byggnader; därmed kan så kallade smarta byggnader verkligen leva upp till namnet, säger Rasmus Anjert, affärområdeschef på Kone Skandinavien.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter