Nu lanseras wifi 6E-lösning för större företag

wifi En ny produktfamilj för att dra full nytt av 6 GHz-bandet. Så beskriver Aruba sina nya wifi-produkter som enligt dem är de första på marknaden för större företag.

Nu lanseras wifi 6E-lösning för större företag

Fakta Aruba 630 Series Access Point

● Trippelband-teknik som täcker 2,4-, 5- och 6 GHz-banden med 3,9 Gbps datahastighet och ultra-triband-filtrering för minimal interferens. ● Upp till sju 160 MHz-kanaler i 6 GHz-bandet. ● Stöd för den existerande PoE-standarden IEEE 802.3at. ● Hög säkerhet med WPA3 och Enhanced Open. ● Flexibel failover tack vare två HPE Smart Rate Ethernet-portar för 1 till 2,5 Gbps. ● Dynamisk allokering och justering av nätverksresurser för att garantera stringent prestanda i applikationer.

I fjol godkändes wifi 6E i Sverige (samt i 39 andra länder). Och med den nya trådlösa tekniken som kommunicerar över 6 GHz-bandet så kommer även rejäl utökning av kapacitet.

Men efter att en ny standarden satts tar det ett tag innan produktbredden är på plats. Nu har i varje fall Aruba introducerat sina alternativ som använder wifi 6E.

Först ut blir företagets 630-serie med trådlösa accesspunkter. Och dessa ska ge möjlighet till överföringshastigheter på upp till 3,9 Gbps samtidigt som störningarna ska vara mindre än tidigare.
– Kraven på nätverken ökar exponentiellt och detta kan wifi 6W möta genom att dra fördel av 160 MHz breda kanaler och trängselfri bandbredd i 6 GHz-bandet. Resultatet är oöverträffade multi-gigabit-uppkopplingar med högre hastighet och mindre fördröjningar, säger Kevin Robinson på Wifi Alliance.

Wifi 6 kommer med fart

Implementeringen av wifi 6E beräknas gå snabbt, och analytiker förutspår att till 2022 så kommer mer än 350 miljoner enheter installeras.

Arubas wifi-lösning är en del av företagets ai-drivna plattform ”Edge Services Platform”. Systemet är tänkt att kunna förutse och lösa problem innan de uppstår.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.