Nu lanseras wifi 6E-lösning för större företag

wifi En ny produktfamilj för att dra full nytt av 6 GHz-bandet. Så beskriver Aruba sina nya wifi-produkter som enligt dem är de första på marknaden för större företag.

Nu lanseras wifi 6E-lösning för större företag

Fakta Aruba 630 Series Access Point

● Trippelband-teknik som täcker 2,4-, 5- och 6 GHz-banden med 3,9 Gbps datahastighet och ultra-triband-filtrering för minimal interferens.

● Upp till sju 160 MHz-kanaler i 6 GHz-bandet.

● Stöd för den existerande PoE-standarden IEEE 802.3at.

● Hög säkerhet med WPA3 och Enhanced Open.

● Flexibel failover tack vare två HPE Smart Rate Ethernet-portar för 1 till 2,5 Gbps.

● Dynamisk allokering och justering av nätverksresurser för att garantera stringent prestanda i applikationer.

I fjol godkändes wifi 6E i Sverige (samt i 39 andra länder). Och med den nya trådlösa tekniken som kommunicerar över 6 GHz-bandet så kommer även rejäl utökning av kapacitet.

Men efter att en ny standarden satts tar det ett tag innan produktbredden är på plats. Nu har i varje fall Aruba introducerat sina alternativ som använder wifi 6E.

Först ut blir företagets 630-serie med trådlösa accesspunkter. Och dessa ska ge möjlighet till överföringshastigheter på upp till 3,9 Gbps samtidigt som störningarna ska vara mindre än tidigare.
– Kraven på nätverken ökar exponentiellt och detta kan wifi 6W möta genom att dra fördel av 160 MHz breda kanaler och trängselfri bandbredd i 6 GHz-bandet. Resultatet är oöverträffade multi-gigabit-uppkopplingar med högre hastighet och mindre fördröjningar, säger Kevin Robinson på Wifi Alliance.

Wifi 6 kommer med fart

Implementeringen av wifi 6E beräknas gå snabbt, och analytiker förutspår att till 2022 så kommer mer än 350 miljoner enheter installeras.

Arubas wifi-lösning är en del av företagets ai-drivna plattform ”Edge Services Platform”. Systemet är tänkt att kunna förutse och lösa problem innan de uppstår.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.