Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nu öppnar Telenor 5g-nätet – i Norge

5g Norska Telenor har nu slagit på 5g-nätet. Därmed blir de först ut i hemlandet med att introducera tekniken för allmänheten.

Nu öppnar Telenor 5g-nätet – i Norge

En positiv nyhet för alla norrmän i Corona-karantän. Telenor har nu slagit på 5g-nätet i Trondheim och kommer nu rulla vidare genom landet för att få ut 5g.
– Det är en speciell dag som vi längtat efter. Vi öppnade den första 5g-piloten redan 2018 och har hela tiden experimenterat för fullt. I dag öppnar vi inte bara 5g-nätet i Trondheim, vi öppnar även det första kommersiella 5g-nätet i Norge, säger Petter, Børre Furberg, vd för Telenor Norge.

Operatörens utrullning kommer att ske i alla städer där de genomfört piloter vilket utöver Trondheim innebär ytterligare åtta mindre orter. Och av förståeliga skäl var man nöjd från regeringshåll.
– Norge har redan ett av världens snabbaste mobilnät, och med 5g blir det både snabbare och mer pålitligt. I den situation nationen står i, ser vi hur viktig den digitala infrastrukturen är för de som är i karantän och måste jobba hemmifrån. Det nya 5g-nätet kommer att ge bättre mobiltäckning och bättre tillgång till bredband i hela landet, vilket reducerar sårbarheten i ett allt mer digitaliserat samhälle, säger distrikts- och digitaliseringsminsiter Linda Hofstad Helleland.

Starten har nu alltså dragit igång och under året kommer även utbyggnaden av 5g i Oslo, Bergen, Stavanger och Sandnäs dra igång. Som teknikpartner i Trondheim har Telenor haft Ericsson.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter