Nu pratar Lync och Skype med varandra

Det är ett bra tag sedan Microsoft utlovade att användare av Lync och Skype skulle få möjlighet att kommunicera utan att byta klient. Nu är den första delen av integrationen på plats.

Nu pratar Lync och Skype med varandra

Redan när Microsoft köpte Skype startade spekulationerna om en kommande integration mellan de två kommunikationslösningarna. Det var något som också bekräftades i samband med att tillverkaren presenterade Lync 2013. Trots det fanns möjligheten inte där när den nya företagsplattformen började rullas ut och många användare har väntat otåligt.

Nu är lösningen i alla fall på plats och fungerar inte bara för Lync 2013 utan också med Lync 2010. En hel del funktioner saknas fortfarande innan integrationen är fullständigt, till att börja med omfattar den chatt, röstsamtal och presence. Video, flerpartssamtal och skärmdelning utlovas i kommande steg.

För att Lync-användarna ska få möjlighet att kommunicera med Skype måste företaget slå på federation mellan tjänsterna vilket är ett nytt tillval i admin-verktyget. Den Skype-användare man vill ringa eller chatta med måste också ha installerat den senaste versionen av programvaran.

Förutom via datorn ska integrationen också fungera med mobilapparna för Lync 2013.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.