Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nu ska du kunna surfa snabbare på Finlands-färjan

Videokonferenser på väg till Åbo eller Tallin? Snart blir det möjligt då Viking Line tecknat kommunikationsavtal med AecorLink.

Nu ska du kunna surfa snabbare på Finlands-färjan

Kraven på uppkoppling ökar för var dag som går och det gäller även kryssningsresenärer. Så för att tillgodo se både gäster och besättnings behov av internet har Viking Line upphandlat AecorLink – ett företag som är specialister på området.

Företaget leverera höghastighetsbredband tillsammans med partnern Specto Remote som är de som utför service och installation. Täckningen kommer av att ett flertal basstationer placerats ut längs farlederna och tack vare en ny proprietär konfiguration ska det gå effektivt att koppla upp sig – även om det är långa avstånd.

Viking Line har redan implementerat lösningen på skeppet Grace som trafikerar Stockholm – Åbo. Men nu ska resten av flottan integreras.
– Viking Line är för oss en högprofilkund med ett välkänt namn inom färjeindustrin, så det är naturligtvis en fantastisk möjlighet att bidra till att Viking Line blir ännu mera konkurrenskraftigt. Att få delta och leverera detta nätverk där vi och alla kan se den stora efterfrågan är extremt motiverande. Att passagerare kan få tillgång till höghastighetsbredband med försumbar signalfördröjning bidrar med en väsentlig skillnad, säger Ulf Hårderup, teknikchef på AecorLink

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter