nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: MTR

Nu ska Stockholms pendlare få bättre information

Nu ska Stockholms kollektivtrafik digitaliseras mer. Detta då CGI och MTR Nordic ingått avtal om att utveckla tjänster för en bättre upplevelse. I första hand handlar det om bättre störningsinformation.

  • Artikel annons 1

Tycker du att informationen är bristfällig i Stockholms kollektivtrafik. Du är inte ensam. Att behöva stress-stå i väntan på ett tåg som aldrig kommer är frustrerande – särskilt när man inte kan få någon vettig information om varför och vad som händer.

Men det ska snart bli ändring på det. CGI och MTR ska tillsammans skapa vad de kallar för en ny digital upplevelse för Stockholmspendlarna.

I ett första steg så kommer resenärer kunna använda en ny app sombygger på en datadriven modell för att ge bättre information än de lösningar som i dag finns tillgängliga på marknaden. Ett sådant exempel är att relevant störningsinformation når rätt pendlare i tid. Detta så att man kan få vettiga förslag på alternativa resvägar. Appen ska här ge resenärerna automatiserade svar som bygger på vad man kallar för ”avancerad dataanalys i realtid”-

– Det här är en viktig ny lösning för att förbättra pendlingsupplevelsen för dem som reser med oss dagligen. För första gången kommer passagerarna nu att kunna få information om avvikelser från tidtabellen på just deras linje eller resväg, säger Håkan Nilksson, vd för MTR Nordic.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4