Nuder och Scherman in i IP-Onlys styrelse

Operatörer Pär Nuder och Jan Scherman tar plats i IP-Onlys styrelse. De anses bidra med viktig kompetens och erfarenhet i den satsning på fiberutbyggnad som operatören är inne i.

Nuder och Scherman in i IP-Onlys styrelse

– Vi är mycket glada över att ha Pär Nuder och Jan Scherman med i styrelsen. Vi är övertygade om att deras erfarenheter kommer att vara till stor nytta i vårt arbete med att skapa en verkligt fungerande fibernätsmarknad i Sverige. IP-Only tillför konkurrens på infrastrukturnivå, investerar och bidrar till att fler får del av fiberutbyggnaden, säger IP-Onlys styrelseordförande Gunnar Asp.

Pär Nuder, tidigare finansminister och statssekreterare, ska bidra med det politiska kunnandet och samhällsperspektivet. Han är i dag verksam som senior director hos Albright Stonebridge, styrelseproffs och rådgivare åt EQT som är storägare i IP-Only.

Jan Scherman var tidigare vd på TV4 och har många års erfarenhet även från public service, Bonnier-koncernen och är nu strategisk tv-rådgivare på Aftonbladet.

IP-Only har sedan tidigare sin bas i tjänster till mediakunder, internationella operatörer och stora företag. Nu satsar man på en kraftig utbyggnad av stadsnät. Målet är att utvidga den befintliga operatörsverksamheten och bygga en högkvalitativ, finmaskig och öppen fiberinfrastruktur tillgänglig för hushåll, företag och offentliga verksamheter över hela Sverige. IP-Only planerar både förvärv av befintliga lokala nät och att bygga helt nya nät.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter