Nurevas ljudlimpa lyfter ljudet i mötesrummet

Nureva HDL300 filtrerar bort oönskat ljud och gör att alla mötesdeltagare hörs lika tydligt.

Nurevas ljudlimpa lyfter ljudet i mötesrummet

Utvecklingen går snabbt när det gäller teknisk utrustning för mötesrummen. I dag är digitala möten, ofta tillsammans med hybridarbetande kollegor, vardagsmat och vi ställer höga krav på både bild- och ljudkvalitet.

Nurevas nya ljudlimpa HDL300 är en plattformsoberoende ljudlimpa som säga kunna lyfta ljudet till nya nivåer genom att filtrera bort oönskat ljud och identifiera var i rummet personerna befinner sig.

HDL300 är baserad på en teknik som tillverkaren kallar “microphone mist” och som bygger på att systemet aktivt letar efter mötesdeltagare i rummet och fångar upp deras tal med tusentals virtuella mikrofoner.

”Anpassar sig automatiskt efter antalet personer”

– Tänk dig att du istället för de vanliga mikrofonerna, sladdarna och allt sånt har 8 192 osynliga mikrofoner utspridda i hela rummet. Dessa mikrofoner anpassar sig automatiskt efter antalet personer som pratar, oavsett var de befinner sig i rummet och filtrerar även bort distraherande bakgrundsljud, säger Ronnie Gran, produktspecialist på svenska distributören Netsmart.

HDL300 är Teams-certifierad, men tillverkaren utlovar att den är plattformsoberoende och fungerar lika bra med bland annat Zoom, Google Meet, Skype och Ciscos mötesplattform. Enheten monteras med fördel på väggen under bildskärmen och kommunicerar trådlöst med övrig hårdvara.

Produkten kan användas i större mötesrum, upp till 60 kvadratmeter, men finns också i mindre varianten HDL200, som klarar upp till 25 kvadratmeter. Det finns också en värstingversion, kallad Dual HDL300, som klarar rum på upp till 150 kvadratmeter.

Enligt den svenska distributören kostar HDL300 omkring 40 000 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.