Ny affärslur från HTC

Idag annonseras HTC Touch Pro, affärsuppföljaren till HTC Diamond. De liknar varandra till utseendet men nykomlingen är dessutom utrustad med en mängd affärsinriktade funktioner.

Ny affärslur från HTC

– HTC Touch Pro är skapad för kunder som dels vill ha designen från HTC Diamond men som också kräver hög affärsfunktionalitet. Med Touch Pro behöver de inte välja, säger Peter Frölund, Nordenchef på HTC.

Med 3d-gränsnittet ”TouchFLO 3D” bläddrar användaren mellan e-post, sms, kalender och telefonsamtal med ett fingersvep över skärmen. På samma sätt öppnar användaren upp musik, foton, kontakter och webbläsare. Touch Pro är också utrustad med ett femradigt utdragbart qwerty-tangentbord för textinmatning.

Turbo-3g

Touch Pro är kompatibel med turbo-3g, hsdpa 7.2 Mbps och hsdupa, samt utrustad med wlan-funktionalitet. Telefonen har dessutom en ny webbläsare för smidigare navigering som gör det möjligt att zooma och panorera webbsidor med en fingerrörelse. Om telefonen vinklas, övergår skärmen från att visa porträtt- till landskapsvisning.

Mobilen är också utrustad med en Youtube-applikation som ger användaren direkt tillgång till videomaterial, samt Google Maps för kartor och trafikinformation. En inbyggd tv-out funktion möjliggör visning av Powerpoint-filer direkt från telefonen.

HTC Touch Pro kommer att finnas tillgänglig i Sverige i slutet av sommaren. Priset uppges inte i pressmeddelandet.

Fakta

Mer om Touch Pro

Storlek: 102 x 51 x 18.05 mm.

Vikt: 165 g.

Uppkoppling: wcdma/hsdpa 7,2 Mbit/s och hsupa samt wlan 802.11b/g, bluetooth och gps.

Operativsystem: Windows Mobile 6.1.

Skärm: 2.8-tums vga pekskärm.

Kamera: 3,2 megapixlar med stöd för videosamtal.

Internminne: 512 MB flash, 288 MB RAM och stöd för minneskort.

Samtalstid för gsm: upp till 8 timmar.

Standby-tid för gsm: upp till två veckor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.