Ny aktör bygger surfzoner i Sverige

Brittiska The Cloud utmanar Telia Homerun och bygger trådlösa surfzoner i Sverige. Utbyggnaden har redan startat och företaget satsar på att bygga 3 000 surfzoner i Norden inom två år.

I England har The Cloud över 5 000 surfzoner och planerar nu att göra en rejäl inbrytning på den nordiska marknaden. Målgruppen bland slutanvändarna är företagskunder. De har redan i tysthet byggt wlan på 46 svenska järnvägsstationer, däribland Stockholms Centralstation. Alla 175 svenska tågstationer kommer att kopplas upp på samma sätt. The Cloud siktar på att bygga 3 000 surfzoner i Norden inom två år.

Företagets affärsidé går ut på att bygga ett operatörsneutralt nätverk av surfzoner. Det innebär att flera konkurrerande operatörer kan använda nätverket genom att teckna avtal med The Cloud, som sköter tekniken medan operatörerna levererar tjänster till sina kunder.

The Cloud är en utmanare till Telia Homerun och liknande aktörer. I Storbritannien samsas British Telecom och andra stora service providers i The Clouds nätverk och konkurrerar mot varandra med sina tjänster.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.