Ny chef för Telenors nordiska verksamhet

Telenor organiserar om för att ta ett tydligare grepp om den nordiska verksamheten inom mobil- och fastnätskommunikation. Morten Karlsen Sørby blir ansvarig för Telenor Nordic.
En gemensam nordisk tjänsteplattform är på gång.

Att samla den nordiska mobil- och fastnätsverksamheten under en ledning är det första steget i omorganisationen hos Telenor. Koncernchefen Jon Fredrik Baksaas är också ute efter att göra Telenors insatser på hemmamarknaden tydligare och att kunna gå vidare med de internationella mobilsatsningarna.

– När nu Morten Karlsen Sørby får ansvar för hela Norden ger det mig och resten av ledningen möjlighet till en starkare koncentration på nuvarande och kommande tillväxtområden inom internationell mobilverksamhet, säger Jon Fredrik Baksaas.

Nordisk plattform

Telenors koncernchef hoppas att erfarenheterna från kund- och marknadsorienteringen i Norge ska kunna omsättas på nordisk basis.

En viktigt steg blir att etablera en gemensam nordisk plattform för att producera tjänster. Den håller på att byggas just nu.

– Samtidigt är det viktigt att understryka att även om vi eftersträvar en produktion för hela Norden, är vi upptagna med att fokusera på tre marknader genom stark lokal ledning och kundfokus, säger Morten Karlsen Sørby.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.