Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ny funktion gör stulna mobiler värdelösa

Mobiltelefoner Obrukbara och värdelösa på andrahandsmarknaden. I ett nytt samarbete mellan Telia och mobiltillverkare så ska stulna telefoner kunna ”dödas”.

Ny funktion gör stulna mobiler värdelösa

Mobiltelefonstölder är vanligt. De är dyra och attraktiva på andrahandsmarknaden – vilket gör att tjuvar gärna stjäl dem. Under flera år har stölder i Telias butiker varit ett problem, så pass att man i samarbete med olika mobiltillverkaren nu tagit fram en ny säkerhetslösning.

Lösningen har testats och utvärderats på flera marknader och när den nu implementeras innebär den att mobiler som stjäls från Telias butiker eller lager kan spåras och spärras direkt i mobiltillverkarnas system – en åtgärd som gör telefonerna obrukbara och värdelösa.

– Det här minskar risken för rån i våra butiker avsevärt, vilket innebär en betydligt tryggare arbetsmiljö och vardag för våra medarbetare och våra kunder. Så den här lösningen är otroligt viktigt. Det är också stora värden som säkras och människor som köper en mobil i god tro på andrahandsmarknaden slipper bli lurade, säger Holger Haljand, ansvarig för Telias mobila erbjudanden.

Själva säkerhetslösningen som används gör ingen skillnad på om det är en ominstallerad eller fabriksny telefon, eller var i världen den befinner sig. Från och med nu så kan alla enkelt spärras.
För de som köper en sådan här telefon kommer de mötas av ett meddelande som förklarar att telefonen inte längre fungerar.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter