Ny global plattform för Lindex

UC Modejätten väljer nu den helt ip-baserade lösningen innovaphone PBX som kommunikationsplattform för alla sina butiker och kontor. 

Ny global plattform för Lindex

Efter beskedet om att isdn stängs ner i Sverige började Lindex omedelbart leta efter ett nytt kommunikationssystem. Målet för det Göteborgsbaserade företaget var att hitta ett hållbart kommunikationssystem för alla butiker runt om i världen. Nu har man helt omorganiserat sin kommunikationsinfrastruktur och valt innovaphone PBX som central kommunikationsplattform.

Lindex pekar på att den framgångsrika expansionen i Europa krävde en ny högpresterande it-lösning som var dessutom förenlig med bolagets normer i fråga om företagens sociala ansvar och miljövänlighet.
– Det vi behövde var en övergång till ett telefoni- och uc-lösning som låg i linje med ett av våra viktigaste värden: att göra det enkelt för våra kunder och anställda, säger Joakim Inghammar, it-projektledare på Lindex.

Lindex blev rekommenderade att titta närmare på innovaphone PBX av HCTECH Sweden AB, ett svenskt it-konsultföretag som specialiserat sig på Unified Communications och nätverksdesign. Håkan Olsson, ägare och vd på HCTECH, säger:
– Innovaphone-systemet är en kraftfull lösning för telefoni och UC. Den kommer att göra det enklare för Lindex att agera flexibelt och att öppna nya kontor på nolltid.

Man satte till att börja med upp en hostad scenario-lösning med ett företags-wlan och en innovaphone Vowifi-lösning. Resultatet föll väl ut och Lindex har nu på ett knappt halvår integrerat cirka 2000 medarbetare i 213 modebutiker i det nya systemet.

Florian Westerdahl, CTO på Lindex, lovordar den nya kommunikationsinfrastrukturen:
– Medarbetarnas återkoppling visar tydligt att de är imponerade av hur väl den nya tekniken fungerar. Dessutom kunde de inte tro att den rikstäckande utbyggnaden var klar så snabbt, utan några som helst incidenter. Detta kan vi tacka både våra utmärkta leverantörer och vår interna it-avdelning för. De gjorde ett mycket bra jobb med att samordna leverantörer och butiker.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.