Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ny IoT-lösning ska hålla golf-greenen i perfekt skick

IoT En digitalisering som ska leda till effektivare underhållsarbete. Haga Golf i Oslo har valt att koppla upp sin bana för att få bättre överblick – och alltid kunna hålla greenen i perfekt skick.

Ny IoT-lösning ska hålla golf-greenen i perfekt skick

Att driva en golfbana innebär enormt underhåll. Banans storlek samt hur utsatt den är för väder och vind gör att greenkeeperns arbeta aldrig är slut. Men vid Haga Golf i Oslo har underhållsavdelningen fått ett nytt kraftfullt verktyg: IoT.

Golfklubben har kopplat upp sin bana via Orange IoT Anywhere för att digitalisera sitt underhåll. Under sommar säsongen kan man nu övervaka markens fuktighet för mer exakt styrning av bevattning men även temperatur för att undvika värmeskador. Därutöver kan de även kontrikker aden elektriska ledningsförmågan i jorden och använda som indikator på gödselnivån.
Under vintern ger lösningen möjlighet att övervaka banans syrehalter effektivt.

Lösningen är skalbar och med tiden lär ytterligare driftsfördelar kunna implementeras utifrån de insikter en uppkopplad bana ger.
– Underhållsarbetet är avgörande för oss och vi ser stora fördelar med denna skräddarsydda IoT-sensorlösning. Vi har inlett ett innovativt samarbete med Orange där våra medarbetare kan arbeta mer effektivt och våra medlemmar kan använda golfanläggningen oftare, säger Erik Solberg, chef på Haga Golf.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter