Ny jämförelsesajt utgår från din faktiska telefoni-förbrukning

Jämförelse Nu kommer en ny jämförelsetjänst för företagstelefoni till marknaden. På operatörsval.se läser man in sina gamla telefoni-fakturor och får därefter en offert baserad på det verkliga behovet.

Ny jämförelsesajt utgår från din faktiska telefoni-förbrukning

Tjänsten klarar av fakturor från de stora operatörerna och utvecklas hela tiden för att automatiskt kunna läsa in från ännu fler operatörer. När du läst in fakturorna berättar Operatörsval.se exakt hur din verksamhets användning av telefoni ser ut, kategoriserat på tjänster och kostnader.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

När du fyllt i en kravspecifikation kring faktura, växel eller andra önskemål så får du därefter en offert från Soluno, en av de största spelarna för molnväxlar på den svenska marknaden, som tar in förslag från de operatörer som kunden vill ha erbjudanden från.

– Vi samarbetar med Soluno som har samarbete med alla de stora operatörerna och har en operatörsoberoende växel som funkar väldigt bra med alla. Sen får de ett anpassat förslag efter sin konsumtion och sina preferenser. Där kan de såklart också jämföra med vad de betalar idag för motsvarande tjänster, säger Johan Larsson som är vd på Scoped consulting som ligger bakom tjänsten Operatörsval.se.

Tillsammans med Robert Almgren startade han i mars 2018 Scoped Consulting som konsultar inom telekom. Både Johan och Robert har tidigare erfarenhet från konsult-verksamhet där de hjälpt företag och offentliga verksamheter med företagstelefoni.

Johan Larsson och Robert Almgren startade Scoped Consulting 2018.

– Vi kände tidigt att den här typen av tjänst som Operatörsval.se är saknades på marknaden och vi ville därför utveckla den. Vi har en tjänst för Enterprise-kunder som vi jobbat med i tre år där de kan hantera sin telefoni och se till att de inte betalar för mer än de använder. Vi kunde använda samma motor för den här nya tjänsten, säger Robert Almgren.

Vilka tror ni kommer att använda tjänsten?

– Vi tror att det kommer att vara många små och medelstora bolag som är mest intresserade vid insteg. Jag har jobbat med SME i elva år innan det här bolaget så jag vet att det i många fall är en person som aldrig jobbat med telefoni som får i uppdrag att sköta en upphandling. Är det så så vet man inte vad man ska fråga efter och därför har vi försökt att göra Operatörsval.se så självförklarande som möjligt så att den är busenkel att använda, säger Johan Larsson.

Hur kommer det sig att ni valde att samarbeta med Soluno istället för att vara fristående?

– Det som har varit viktigt för oss är att kunden får ett så bra erbjudande som möjligt och att olika aktörers erbjudanden kan jämföras på ett transparent vis. Soluno är en etablerad och viktig samarbetspart till operatörerna och har under lång tid förhandlat fram bättre och bättre villkor för kunderna. Som fristående aktör hade vi inte kunnat matcha deras villkor i dagsläget men vem vet, om ett par år ser det kanske annorlunda ut och då får vi naturligtvis titta på det igen. Det viktigaste för oss är att kunden får vad de betalar för och att de blir nöjda.

Kostar det något att använda operatörsval.se?

– Nej. Tjänsten är gratis att använda för kunderna.

Hur tjänar ni då pengar?

– Det här är framför allt ett sätt att visa upp oss för marknaden där vi också har vår andra tjänst Scoped Ensured. Scoped Ensured är en tjänst för stora företag och offentliga verksamheter där kunderna kan spara stora pengar på att bland annat inte betala för mer än de använder. Scoped Ensured är en prenumerationstjänst där man betalar ett månadsbelopp och riktar sig i dagsläget främst mot organisationer med fler än 250 användare. Men sen är det ju ingen hemlighet att vi får en del av Solunos intäkter när kunden gör sitt operatörsval via vår kostnadsfria tjänst, säger Johan Larsson.

För Operatörsval.se finns det en konkurrent på marknaden idag. Telekom idag har tidigare skrivit om Offertway som lanserade sin tjänst före sommaren.

Vad är skillnaden mellan era tjänster?

–  Skillnaden är väl primärt att vi har byggt en motor under tre år som detaljerat redovisar hur den nuvarande telefonin ser ut och skickar med faktisk förbrukning på individnivå till operatörerna för att de ska kunna ge så pricksäkra erbjudanden som möjligt. Modellen som används av alla andra aktörer, där man ber kunden uppskatta exempelvis förbrukning och vilka tjänster man har har ju sina uppenbara brister. Men alla försök till jämförelser där målet är att konkurrensutsätta tror vi är bra och bör uppmuntras.

Vad har ni för mål med Operatörsval.se?

– Målet att vi ska bli den största jämförelsesajten för dem som vill ha telefoni med kvalitet, både i Sverige och utomlands. Vi kan och ska inte konkurrera kring de kunder som är 1 till 20 användare och har fokus på enbart pris. Där finns det massor med jämförelsesajter där leverantörerna offererar en kampanj i tre månader att man får köpa 10 GB surf för 99 spänn. Men är man ett lite större företag och har vissa krav på telefonin så är kanske inte lågprisföretagen som primärt riktar sig mot privatpersoner rätt väg att gå. Det är där vi ska bli det självklara valet för både SME och större organisationer.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.