Ny krypterad gsm-telefon

IT Works har lanserat en helt ny produktfamilj för säker telefoni som nu är tillgänglig för den svenska marknaden – Cryptophone.

Ny krypterad gsm-telefon

Produktfamiljen Cryptophone är en telefonilösning för säkra samtal och används med fördel i känsliga sammanhang där det ställs höga krav på säker kommunikation och sekretess

Cryptophone integrerar traditionell telefonianvändning med den starkaste och säkraste krypteringsteknologi som är tillgänglig idag, för full kryptering av samtal, meddelanden (sms) och lagrade filer, meddelanden, kontaktböcker. Genom full kryptering av all kommunikation är det nu möjligt att till en utlovad lägre kostnad än andra liknande lösningar, kommunicera säkert över vanliga gsm-, satellit- och fasta förbindelser. Säkerheten är integrerad i telefonens hårdvara. Cryptophone kan även användas för okrypterade öppna samtal till andra vanliga mobiltelefoner och fasta telefoner.

Använder öppen källkod

Cryptophone finns i flera modeller för satellit-, gsm- och bordsmodeller för fast telefoni. De portabla modellerna kommer i varierande utförande som traditionell gsm-modell eller modern pda. Alla modeller använder samma integrerade kryptering och säkerhet.

Cryptophone använder öppet redovisad källkod av säkerhetsarrangemanget. Det är således möjligt för oberoende expertis att tekniskt analysera och bekräfta den säkerhet som produkterna använder.

CryptoPhone produceras av GSMK, en tillverkare av säkra telefonilösningar. GSMK’s produkter distribueras i Sverige av IT Works Sweden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.