Ny kundservice av Orange baserad på itil

Orange Business Services lanserar ett helt nytt service management koncept med tjänster baserat på itil. Service select är anpassat för företag med en internationellt spridd verksamhet.

Orange har utvecklat sin nya kundservice Service select som ett svar på utvecklingen att större kunder har itil som ett centralt kriterium när de väljer IT- och serviceleverantörer. Service select har en större flexibilitet och nya supporttjänster, vilket i sin tur innebär att Orange kommer att omstrukturera sina nuvarande kundvårdsverktyg och supportprocesser.

– Itil best practices ger oss en referensram och ett gemensamt språk som betyder att vi bättre kan anpassa oss till kundens processer och behov, säger Roger Söderberg ansvarig för professional services i Norden och Baltikum hos Orange. Itil är ettet verktyg för att analysera serviceavtal och förbättra samarbetet mellan olika leverantörer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.