Ny lösning ska öka säkerheten för enheter i multimolnmiljöer

Säkerhet En lösning som ska säkra accessen till molnet. Lookout Continous Conditional Access ska vara den första på marknaden som kontinuerligt anpassas till risknivån.

Ny lösning ska öka säkerheten för enheter i multimolnmiljöer

Tänk dig ett system som i realtid utför riskbedömningar. Just det är vad Lookout menar att deras nya lösning gör. CCA (Continous Conditional Access) utgår från vilken enhet som används, vem som är användare och vilken information som eftersöks. Utifrån detta görs en säkerhetsprövning för att ge tillgång till en molntjänst eller en on-prem applikation.

Så vad är det nya? Traditionellt har man använt exempelvis VPN med tvåfaktorsautentisering för att säkra sin data. Men det finns brister i detta där det mest uppenbara är att riskbedömningen endast görs när accessen ges – inte kontinuerligt. Detta innebär att förändringar över tid inte upptäcks samt att saker som phisingattayker kan undgå upptäckt. Därtill kommer problemet att medarbetare kringgår verksamhetens säkerhetslösningar när de jobbar mobilt eller använder molntjänster.

Säkrare och mer flexibel

Detta ska alltså CCA motverka. Lookouts lösning använder sig av Data Loss Prevention (DLP) för att bedöma hur känslig information användare vill ha access till. Denna bedömning kombineras sedan med att lösningen tittar på vilken typ av enhet samt användare som eftersöker informationen. Utifrån detta görs en total riskbedömning – innan access ges.

Fördelen är att man kan hålla hög säkerhet och istället för att ge- eller neka access helt och hållet – kan viss information göras tillgängligt.
– Idag arbetar medarbetare ofta utanför verksamhetens säkerhetsväggar vilket gör att de behöver en Zero Trust-baserad access för att skydda sina data. De kan förbättra sin accesskontroll genom att göra riskbedömningar av användare, enheter, nätverk och de applikationer som används. De behöver också veta mer om den information som det ska ges åtkomst till. Vår lösning syftar till att låta medarbetare fortsätta vara produktiva utan att de riskerar att exponera känslig information, säger Aaron Cockerill, Chief Strategy Officer, Lookout.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.