Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ny molntjänst ska göra mobiler säkrare

Säkerhet Bedrägliga appar och så kallad ”fleeceware” är ett problem för mobilanvändare. Och som svar på detta lanserar ny Sophos en molntjänst för att höja säkerheten för både Android och IOS.

Ny molntjänst ska göra mobiler säkrare

I september i fjol uppdagade Sophoslabs problemet med ett gäng bedrägliga appar. Program som till synes verkar gratis, men som i själva verket komma med höga kostnader efter att provperioden är över.
– I dag finns det inga mobila enheter som är immuna mot cyberhot. Men med den här tjänsten får användarna ett lika starkt skydd som vi kan erbjuda med Intercept X för Windows, macOS och servrar. Samtidigt har Intercept X för mobiler ett helt nytt och väl anpassat gränssnitt, säger Per Söderqvist, säkerhetsexpert på Sophos.

Våra mobiler är attraktiva för bedragare. Inte minst för att vi användare har både känslig personlig info – men ofta även företagsinformation. Och genom mobila enheter kan kriminella lura till sig pengar men även komma åt företagsnätverk.
– Med Intercept X för mobiler blir det betydligt enklare att identifiera fleeceware och samtidigt få ett omfattande skydd för alla typer av mobila enheter som ofta används både privat och i arbetet. Den nya tjänsten gör att vi effektivt minskar sårbarheten i alla led, säger Per Söderqvist.

Tekniken använder sig av så kallad djup maskininlärningen. Där systemet själv lär sig hur den ska lösa problemet. Genom att använda detta och neutrala nätverks i kombination med avancerad applikationslåsning och ett skydd mot gisslanprogram så ska säkerheten enligt Sophos höjas markant.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!